Al draagt een aap een gouden ring...

Gepubliceerd op 29 februari 2020 om 14:29

Al draagt een aap een gouden ring…….

Onze Nederlandse cultuur zit vol met spreekwoorden en gezegde, vaak komen ze uit de bijbel of zijn ze daaruit verbasterd. Ook dit spreekwoord, al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

Deze lijkt te komen uit Jakobus 2 Want stel, er kwam in uw vergadering een man binnen met een gouden ring aan zijn vinger en in prachtige kleding…… (lees de rest zelf maar verder) het gaat in dit stukje om armen en rijken van kleding, wat niet altijd wat zegt over je status.


In Luc 12.33 staat, En Hij zeiden tot zijn discipelen: Daarom zeg ik u; wees niet bezorgd over uw leven, wat gij zult eten of over uw lichaam, waarmee gij u zult kleden.


Er staan in de bijbel nog veel meer voorbeelden en adviezen over kleding, zoals het advies om geen tweeërlei geweven stof te dragen, je kledingranden om te zomen (met gedraaid draad), het verschil tussen arme kleding/mensen en rijkere kleding/mensen, smetteloos wit linnen, rouwkleding en nog veel meer.


Maar waar ik het vandaag over wil hebben komt eigenlijk door een reclame van Zalando ( zie hieronder) elk stukje mannelijkheid lijkt te moeten worden afgebroken. Aan de ene kant is het een verschrikkelijk lachertje. Maar de onderliggende intensie is toch eigenlijk best triest.


Dat je als bedrijf je zo laat lijden door de druk van een veel te kleine minderheid, dat je als model je laat verlagen en je eigenwaarde zo te koop te zet, waar is je eergevoel, je eigenwaarde, je mannelijkheid. 

God heeft niet voor niets een man en een vrouw geschapen.


Al zou je nu een Schot zijn en/of in Schotland wonen, dan is een man in een kilt een echte vent, en straalt ook mannelijkheid uit, maar dit!?!?

Wees weer eens trots op wie je bent, hoe je geschapen bent. Als man wees een vent, als vrouw blijf vrouwelijk… ik zou het wel uitwillen schreeuwen. zeg nu zelf op deze foto ziet de man er niet bepaald vruchtbaar uit in zijn broderiejurk. Of is dat ook de bedoeling?


Een vrouw zal geen man klederen dragen en een man geen vrouwen kleed aantrekken want ieder die deze dingen doet, is de Heere uw God, een gruwel. Deut 22.5


Wat ik eigenlijk probeer te zeggen met dit verhaal; blijf wie je bent, trek aan wat je wil, maar blijf je als man wel als man kleden en als vrouw wel als vrouw!

O God, leer ons te leven dat wij ons uiteindelijk de wijsheid eigen maken. (Ps 90.12)  Ik zit vol met fouten en ben zeker niet een perfect mens, maar help mij telkens weer op de goede weg te blijven.


Wees moedig vertrouw op God
Mirjam


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.