Lieve Vader,

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 10:02

Lieve Vader, Lieve Abba,

Heer help mij U Vader te noemen. Help me deze woorden uit te spreken, zonder brok in de keel en tranen in mijn ogen.

Ik Hou van U en voel me gedragen door U. Door de pijn en ellende heen weet ik dat U mij altijd al heeft beschermd. U gaf me als kind al dromen, zodat ik wist niet op bepaalde plekken op bepaalde momenten ergens te zijn. Het gaf me angst zweet en slapeloze nachten maar daardoor is me verdere pijn we bespaard gebleven. Het was U manier om mij te beschermen.

 

Intussen ben ik volwassen en hebben we ons eigen gezin, mijn lijf is stuk en mijn geest is moe… en toch… toch voelen we ons gedragen. Weer laat U ons zien wat er speelt, de ene na de ander bevestiging en eyeopener stroomt binnen.

Alleen kan ik nu niet meer zwijgen, mijn volgzaamheid en zwijgen naar andere mensen toe is wel over. Ik verdedig U woord en Uw werk, wil mensen aansporen zelf meer te verdiepen in dat wat er speelt.. maar ook vooral, om de Bijbel zelf te gaan lezen met eigen ogen en oren.

Dit is niet alleen voor mijn omgeving nieuw maar ook voor mezelf.

Maar ik kan niet anders, Heer. U liefde is te groot om te blijven zwijgen. Uw kracht heerst op aarde en ook al denkt het kwaad te heersen en gaat als een brullende tekeer om zoveel mogelijk zielen mee te nemen de afgrond in… vele.. ja, vele Heer…. erkennen het kwaad niet en worden misleid. Help mij Hun te helpen! Als een roepende in de woestijn, heb ik Uw levend water en Uw Geest nodig.

 

Heer we voelen Uw voetstappen naderen we weten dat u snel zal komen. We voelen ons gedragen door de gekte van de wereld heen. Uw liefde voor ons is zoveel groter dan wij zelf kunnen beseffen.. en toch… toch kan ik het wel mooi opschrijven maar krijg de woorden nog steeds niet in een zin uitgesproken.

Help me Heer, om ook deze wond te genezen…!

Vergeef me mijn fouten, Heer, elke keer weer.

Ik hoop en bid dat ik U ook vandaag weer trots zal maken, stuur me op pad, Heer, gebruik me.

Ik heb U nodig en hou van U.

 

Geef me de Moed, Mirjam


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.