Leeg!...

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 10:17

Leeg!..

 

Voelen jullie het ook? Er is een leegte, verkilling, verharding bezig onder de mensen. Ja, natuurlijk werken de nieuwe maatregelen dat nog meer in de hand. De bedoeling om twist en tweestrijd te zaaien lukt aardig met deze verdeel en heerspolitiek…

Maar de mensen, de mensen om ons heen… het is voelbaar, het werkt. Mensen verwijderen van elkaar, de persoonlijkere contacten worden scherper en de haat is groeiend… Dit merk je niet alleen buiten op straat maar ook binnen vriendenkringen, families, gezinnen, gemeenschappen en noem maar op het is niet alleen geprikt en niet geprikt  maar ook geloof welke kerk of dominee je volgt..  uiteindelijk komt het op dezelfde gedachte en vraag uit; Hoe zie jij de toekomst?

Even heel plat samengevat,

Een groep mensen die denkt even door de ellende heen moeten, die prik halen (met zijn allen) en dan krijgen we deze ziekte wel onder controle en kunnen we door met leven.

Andere denken met deze prik dat er gif in je lijf wordt gespoten en dat het een groot genocide is, dit zorgt voor een depopularisatie en daarna gaan we door met de mensen die zijn overgebleven.

Weer andere denken dat deze prik de ‘marker van het beest’ is dat dit nog maar het begin is van dat wat er gaat komen en dat het nog veel heftiger gaat worden in de wereld om ons heen.

 

Deze grote verschillen van denkwijze zorgen voor je mening en je gedachten hoe je nu deze wereld beleeft, waarin we zitten. De mens wil vanuit zichzelf een soort bescherming zoeken, dit zorgt ervoor dat je overeind blijft in tijden van crisis. De eerste groep mensen hecht zoveel aan de aarde en aan persoonlijke vrijheid en denkt met de prik en QR dit voor elkaar te krijgen, en zal hierdoor boos worden en niet snappen waarom andere dit niet inzien.

Terwijl de andere de politieke (on)correctheden zien en hierdoor juist weigeren deel te nemen aan dit traject. En wil juist dat andere stoppen met prikken en QR want hierdoor blijft het ‘onrecht’ in stand.

De derde groep ziet deze hele wereld al niet meer zitten, ziet dat het alleen nog maar erger en erger zal gaan worden en kijkt omhoog naar de terugkomst van Jezus, naar Redding van Boven.

 

We kunnen nog veel meer splitsingen maken als we kijken wat er in de USA gebeurt en welk plan daar klaar ligt. En natuurlijk is deze stelling heel plat en heeft ook overlap en kanttekeningen... (maar daar kunnen we t nu niet over hebben omdat de tekst dan te groot word en dat op dit moment niet de boodschap is die ik mee wil delen) wat er nu afspeelt is voornamelijk bij de mensen onderling de tweedeling de families die uit elkaar vallen de gezinnen die verdrukt worden, de onmacht en ongeloof naar andere …. Kortom de spanningen bij de mensen onderling loopt hard op..

 

Maar is dat ook niet gezegd is dat ook niet voorspeld? Voelen mensen zich niet leeggezogen, op en leeg?

De mooiste omschrijving van een leeg gevoel is toch wel; ‘Gebrek aan zingeving is ons grootste probleem, we vullen ons leven met consumeren en ‘het leuk hebben’. De leegte die Godsdienst achterliet hebben we vervangen door welvaart. Het proberen te krijgen wat je wil!’

Is dat ook niet de spijker op de kop, ons grootste probleem? Zijn we niet zo ‘verwelvaart’ dat we ons ziel en hart al geleegd hebben? Is onze armoede dan niet ons leegte in het hart en ziel, een leven zonder God?

Waar gaan we het zoeken? In uitgaan (beetje lastig in deze tijd) in alcohol, in werk, in… noem maar op, of gaan we zoeken naar een doel in het leven? En welk doel? In welke fase van het leven zit je? Ga je op zoek naar waarheden, feiten en bevestigingen en waar zoek je die? Ben je nog in de veronderstelling dat dit een epidemie is of en plandemie, dit bepaald mede je gedacht en je zoektocht.

 

Wat ik je wil meegeven; richt jezelf niet teveel/alleen op je eigen gevoel, maar richt je op Gods belofte. Hij belooft in Zijn Woord dat Hij luistert naar je gebeden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ook alles krijgt waar je om vraagt. God vrij is in Zijn antwoord. Hij is vrij om ja of nee te antwoorden op ons gebed. Of, zoals in het geval van Izak en Rebekka: wacht. Maar luisteren, dat doet Hij zeker. Hij wijst de gebeden van Zijn gelovigen niet af. Hij geeft geen steen als je vraagt om een brood!

Dus Vraag en Bid; om antwoorden, om bewijzen om duidelijkheid… Hij hoort je en iedereen krijgt ook antwoord. Ieder op Zijn eigen tijd en op Zijn eigen manier, de ene krijgt antwoorden in een droom de volgende krijgt antwoorden door een onverwacht gesprek met andere, weer een ander krijgt antwoorden op internet door middel van de zoektocht naar waarheden…. Zoekt en gij zult vinden, klopt aan de deur en er zal open gedaan worden… Maar doe het!

Als je je echt zo leeg en op voel, denk dan maar aan het graf van Jezus- die is pas echt leeg! Voor jou en voor mij voor ons allemaal. Erken dat Hij zoveel van ons hield (en nog steeds houd van ons) dat God Zijn Zoon Jezus voor ons gestuurd heeft- en niet alleen gestuurd maar ook gekruisigd is en gestorven! Zijn bloed is gevloeid voor ons!

En wij wat geven wij…? Leegte? Geven we op? Gaan we bij de pakken neerzitten?

We zijn gemaakt naar Zijn evenbeeld, we hebben geen geest van lafhartigheid gekregen, Hij geeft ons een compleet harnas met schild en al! We mogen strijden voor Hem…. En als de strijd te hevig wordt en we kunnen het niet aan, mogen we de strijd weer terug geven en strijd Hij voor ons….

 

Al uw kinderen zullen door de HEERE onderwezen zijn, en de vrede van uw kinderen zal groot zijn. U zult door gerechtigheid bevestigd worden.

Houd u ver van onderdrukking, want u zult niet bevreesd zijn, en ver van verschrikking, want zij zal niet tot u naderen.

Zie, zij zullen zeker samenscholen – niet door Mijn toedoen – wie tegen u ten strijde trekt, die zal om u ten val komen.

Zie, Ík heb de smid geschapen, die het kolenvuur aanblaast en wapentuig vervaardigt, geschikt voor zijn doel; en Ík heb de verwoester geschapen om te gronde te richten.

Elk wapentuig dat tegen u wordt vervaardigd, zal niets uitrichten, en elke tong die in het gericht tegen u opstaat, zult u schuldig verklaren.

Dit is het erfelijk bezit van de dienaren van de HEERE,

en hun gerechtigheid is uit Mij, spreekt de HEERE. Jesaja 54. 13-17

 

Dus doe het: ga bidden, ga vragen, ga op je knieën, ga zoeken, ga in gesprek… doe iets, vul die leegte!

We hoeven het niet alleen te doen, Met God naast je kan je alles aan…

Wees moedig vertrouw GOD

 

Mirjam


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.