Onze kinderen!

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 11:07

Ook nu zie je het meer en meer gebeuren. De mensen houden geen stand de ‘sociale’ druk is te hoog, de wens om als mens mee te doen in de maatschappij is groot. De jeugd… ja, de jeugd. Ik heb het zo te doen met deze arme mini mensen, zijn nog zo kwetsbaar. Vaak zien ze er groot en stoer uit, regelmatig hebben ze een grote mond. Ze willen al zo graag bij de volwassenen horen. Aan de ene kant willen ze rebelleren aan de andere kant…. Het zijn nog maar kinderen kwetsbaar en beïnvloedbaar.

En juist die combinatie dat kwetsbare en beïnvloedbare daar wordt nu massaal gebruik of beter gezegd misbruik van gemaakt. Laatst nog mijn nichtje wilde een broodje halen in de stad samen met vriendinnen, zei mocht het restaurant gedeelte niet in, omdat ze bewust geen QR wil. Zei en haar vriendinnen schrokken daarvan, ze mochten wel in dezelfde winkel maar niet in diezelfde winkel samen eten. Uit protest zijn ze weggegaan. Maar een puber zou geen puber zijn en als de trek nu eenmaal toeslaat zijn ze niet meer te houden. Dus dan maar naar de mac. Ook hier mocht mijn nichtje natuurlijk niet naar binnen, haar vriendinnen hebben besteld en ze hebben het gezamenlijk buiten opgegeten. Eenmaal thuisgekomen, was ze toch best ontdaan. Deze prachtige jonge gezonde meid voelde zich echt buitengesloten en gedecriminaliseerd… dit breekt toch je hart. Ja, ze is sterk. Heeft een eigen gezonde sterke wil, ouders die bewust zijn van dat wat er af speelt. Ouders die haar motiveren en adviseren je niet te laten leiden door groepsdruk, dan maar niet, blijf bij jezelf en blijf sterk. Ze bidden zich suf om hun 4 kids om bescherming en kracht om de verleidingen te weerstaan. Want zijn we niet allemaal tiener geweest? Wilden we niet allemaal gewoon lekker even met vrienden wat eten, wat hangen en gezellig doen?

Juist voor deze groep vind ik deze wereld extra hard. Je zal er maar voorstaan, met je brein in ontwikkeling je puberende onzekerheden en je ‘er graag bij willen horen’ gevoelens…. Hoeveel zullen er nog overstag gaan? Hoeveel kids die niet willen, hoeveel gezonde kids zullen dat steekje toch gaan halen?

Mijn hart huilt weer als ik dit weer hoor. Zelf hebben we 3 kids. En ja, de ene persoonlijkheid is sterker dan de andere persoonlijkheid, en toch allemaal komen ze op een bepaald moment onder een druk te staan.. en krijgen ze een keuze..

Hoe sterk zouden onze kinderen zijn… hoe lang houden ze het vol? Hoe gaat de wereld veranderen te opzichten van dit alles, hoe staan hun vrienden erin en zijn die vrienden echte vrienden?

 

Ja, zelf zijn we sterk genoeg. Liever een kogel door mijn kop dan die steek. Liever vervolging en wandelen met Jezus. Dan leeg. Overstag gaan is geen optie…. Maar we hebben 3 kinderen die we willen beschermen. dat maakt ons in deze wereld kwetsbaar. De prikbussen staan in de stad en voor de scholen, ze hebben geen toestemming nodig en kunnen het zo even tussendoor gaan ‘halen’….. Hoeveel kinderen zullen er overstag gaan? Hoe groot is de druk? Hoeveel kinderen moeten er nog opgeofferd worden?

 

Ja, we voelen ons zeker gedragen door onze Heer, we voelen zeker Zijn bescherming, Halleluja. Wijzelf hebben al meerdere keuzes gemaakt, al vrienden en familie erdoor verloren. Worden al uitgespuugd doordat we niet buigen. Ben al mijn baan kwijt. Maar juist nu, hoe groter de verdrukking hoe meer we ons gedragen voelen. Maar de wereld waarin we rondlopen is gek geworden!

 

Het is inmiddels ons dagelijkse gebed, Heer bescherm onze en de andere kinderen, maak ze sterk en leid ze op hun weg, stuur ze de goede kant op, Uw kant op Heer! Zegen ze in al hun keuzes, in heel hun leven.

 

Wees moedig vertrouw op God

Dat is als moeder ook loslaten en vertrouwen hebben, vertrouwen dat Hij ons draagt.

Mirjam


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.