Lieve mensen,

Gepubliceerd op 17 december 2021 om 10:26

Lieve mensen,

 

Merken jullie ook dat er een omslag gaande is? Is het nu een soort status behaald gevaxt of ongevaxt.. en hebben jullie ook het idee dat de regering de ongevaxte meer met rust laat?

Ja, er zullen nog wel veel meer regels en beperkingen worden opgelegd. En het zal er de komende tijd niet nog veel beter op worden.

Maar de nadruk lijkt nu niet te liggen bij de ongevax maar bij de 3e  spuit.. en bij de kinderen.. Let wel; bij de kinderen van de ouders die ook dat spul al wel in hun lijf hebben. De ouders die zich bewust niet hebben laten prikken, daarvan verwacht ik dat de meeste ouders hun kinderen ook niet zullen laten prikken. Kunnen we hieruit concluderen dat de keuzes al zijn gemaakt? (op enkele na, die nog overstag zullen gaan dankzei bepaalde maatregelen) Is er al een groepering- een scheiding? Laat ik eerlijk zeggen zo voelt het soms wel. En we kunnen er meerdere Bijbelverzen er oplos laten die spreken over de scheidingen onderling maar vandaag hou ik het persoonlijk.

 

Vele ‘oude’ vrienden zijn we nu kwijt, vele dorpsbewoners vinden ons maar raar, veel familie spuugt ons uit… en ondanks dat voelen we ons gedragen. Waar deuren sluiten gaan er deuren open, we komen hele mooie mensen tegen, mensen vanuit allerlei hoeken van het land, mensen met allerlei achtergronden, mensen met ieder een eigen en uniek verhaal.. mooi mensen, echte mensen, mensen die ook zien wat er gebeurt maar vooral, mensen die God zien en voelen… Hoeveel mensen noemen zich christen, gaan naar de kerk, doen goede dingen hebben een voorbeeldig leven.. maar missen de echtheid en oprechtheid van Gods goedheid en liefde. Hoeveel mensen spelen een spel zonder dit zelf echt te beseffen? Hoeveel mensen zijn volgzaam aan de cultuur waarin ze zijn opgegroeid.. voor de ene zal dat een refo-gezinde zijn, voor de andere evangelische voor de volgende moslims… het zijn allemaal culturen in een cultuur.. en vele, ja, vele zitten vast in eigen omgeving en gewoontes. Soms zonder het zelf echt te beseffen dat ze vast zitten, sommige die het wel zien maar niet de stap durven of kunnen nemen.

Degene die het wel zien, die het wel durven, die het wel kunnen, zijn wel de mensen die wat te vertellen hebben. Vaak zit er een hele geschiedenis achter, mensen die al eerder het nodige hebben meegemaakt. Juist dat oude zeer heeft deze mensen sterk gemaakt om het te zien en te zeggen; tot hier en niet verder. (en nee, nu zeg ik niet dat andere nooit iets hebben meegemaakt, dat staat er los van ik hoop niemand in hokjes te plaatsen maar dit is wat mij-wat ons opvalt)

 

Onderling zien en ervaren we veel passie, niet alleen voor onze Heiland maar ook voor elkaar. En eerlijk gezegd: dat doet zo goed, dat is zo mooi om te zien en te ervaren. Dat ik regelmatig nu emotioneel word op de manier hoe er onderling met elkaar omgegaan word. Mensen gaan elkaar weer wat gunnen, gaan elkaar helpen.. zo gaaf, zo mooi en Zo tegenstrijdig met de ‘buitenwereld’.

Mede door die gezichtsbedekkendemaskers ervaar je een passieve sfeer in de winkels en op straat, emotieloze gezichten, bang om elkaar te groetten (misschien ook wel angst omdat ik mijn masker weiger te dragen en zichtbaar blijf voor iedereen)

 

De verschillen worden groter en groter. Het is niet gevax tegen ongevax …. Maar angst tegenover vrijheid, duisternis tegenover licht, leugen tegenover waarheid, het kwaad tegenover God..

 

Lieve mensen ik ben oprecht heel dankbaar bij de groep te mogen horen van de mensen die leven in de liefde, die leven voor en door Gods genade. Mensen die leven voor de waarheid en mensen die niet bang zijn om te leven en niet bang zijn om dood te gaan- onze Heiland heeft immers al overwonnen. Dank jullie wel lieve mensen.. 

 

Hou vol, Ga met God en Hij zal met je zijn

 

Wees moedig vertrouw God

Mirjam


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jan van de Kamp
een jaar geleden

Wat mooi omschreven, Mirjam. Je slotzinnen ontroeren me. En zó waar dat we gedragen worden. In deze tijd heb ik ontdekt wat écht belangrijk is in het leven. En dat is niet die wintersport, die theatervoorstelling, of een weekendje weg.
Dankjewel!

Eelco Beket
een jaar geleden

Mooi Mirjam, ook wel verdrietig. We leven in rare tijden.

John 15:16 (KJV)
“Ye have not chosen me, but I have chosen you, and ordained you, that ye should go and bring forth fruit, and that your fruit should remain: that whatsoever ye shall ask of the Father in my name, he may give it you.”